Kiinalaisia vivahteita ja kvinoa riisin korvikkeena

Rakastan kiinalaista makumaailmaa ja kiinalaisia ravintoloita (ja ah, sitä niin terveellistä friteerattua kanaa...). Ainoat rypyt rakkaudessani muuten niin täydellisessä suhteessa olen kokenut kuitenkin valkoisen riisin kanssa. Ensinäkin ravintoarvot eivät ole kovinkaan suopeat, ja lisäksi vatsani ei arvosta sitä ollenkaan. Hapanimeläkastikkeisen kanan kylkeen kaipaa kuitenkin jotain viljaisaa, ja tähän tarkoitukseen sopiikin oivallisesti kvinoa! Kvinoahan ei sinänsä vilja ole, ja se sisältääkin huomattavasti enemmän proteiinia, ravintokuitua, fosforia, rautaa ja magnesiumia kuin viljaisat serkkunsa.

Teimme miehen kanssa siis kiinalaisesta kaalisalaatista nopean version (eli reilusti valkoviinietikkaa, mausteita ja oliiviöljyä kiinankaaliin sekaan), keitimme kvinoat ja paistoimme broilerin paistisuikaleet ja haudutimme ne kiiruksen takia tällä kertaa valmiissa sweet & sour -kastikkeessa (merkiltään Blue Dragon, suosittelen!), mutta se on todella helppo valmistaa itsekin. Kastikkeen lisäksi vain mausteet, paprika, valkosipuli sekä keltasipuli, ja makuelämys on taattu. Tiivistettynä siis supernopeaa kiinalaista vartissa,  huippuhyvää ja kaiken lisäksi erittäin halpaa!

+ Vinkki: kylmä kiinalainen olut Tsing Tao viimeistelee makuelämyksen!




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti