Kesäinen texmex pyttipannu

Kesällä yleensä kaipaa kevyttä ja raikasta ruokaa, mutta sitten sattuu niitäkin päiviä, kun ilma on jäätävää, ulkona sataa koko päivän vettä ja sitä kaipaa suuhunsa jotain täyttävämpää ja ruokaisaa. Itse tein tätä niin, että keitin ensin perunat aamulla ja tein myöhemmin illalla ruoan loppuun, mutta parhaimman lopputuloksen saa varmasti keittämällä perunat jo edellisenä päivänä (todellista jämäruokaa siis :) )



Texmex pyttipannu

1 kg uusia perunoita keitettynä/10 tavallista perunaa
1-2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
nippusipulia
400g naudan jauhelihaa
n. 400g salsaa (esim. Gogreen:in Salsat sopivat erinomaisesti)
ruususuolaa
pippuria
basilikaa
oliiviöljyä
ranskankermaa

Kuutioi keitetyt perunat ja pilko sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha (omassa rasvassaan) ja lisää sipulit. Lisää mausteet ja salsa, ja hauduta sitten muutama minuutti. Nosta sitten pannu pois levyltä.

Lisää kuutioidut perunat toiselle paistinpannulle ja lisää oliiviöljyä oman maun mukaan. Anna perunoiden ruskistua, ja lisää suola ja pippuri. Lopuksi voit sekoittaa perunat ja jauhelihaseoksen yhdessä kulhossa, ja lisätä päälle hienonnenut nippusipulit varsineen. Creme fraiche sopii mielestäni myös mukavasti lisukkeeksi :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti