Suklaamoussejuustokakku ja illanviettoa parhaassa seurassa

....nimittäin seurassa äidin ja isän! Rakkaat vanhempani tulivat lauantaina syömään meille, ja tortillojen rakastajana päätettiin tarjota tällä kertaa niitä meidän lempparitäytteillä (ohjeet löytyy tortillapostauksesta :) ). Ilta meni rennosti, oli niin ihanaa taas pitkästä aikaa istua yhdessä pöydässä ilman kiirettä ja jutella ja olla vain. Ja toki katsoa siinä samalla vähän jääkiekkoa ;) vaikka Suomi menikin häviämään, pöh.

Löysin muutama kuukausi sitten Wicked sweet kichen -blogista superherkulliselta näyttävän suklaamoussejuustokakun ohjeen, jota en voi kuin suositella! Ohje löytyy täältä. Kyseinen blogi on aivan mieletön inspiraation lähde muutekin, ja ai että alkaa sokerihammasta kolottaa reseptien kuvia katsellessa. Kokeilin myös sivuston herkullista foccaccia -reseptiä edellisellä kerralla kun vanhempani olivat syömässä, ja sekin kolahti niin kovaa että sitä on leivottu useita kertoja sen jälkeenkin. Arkena me ollaan rajoitettu meidän herkuttelua ja huonojen hiilihydraattien (lähinnä sokeri ja jauhot) saantia, mutta viikonloppuisin on kiva panostaa ja herkutella sitten koko viikon edestä :)



Reseptiä jouduin vähän muuttelemaan, sillä onnistuin polttamaan ison irtopohjavuokani pohjan käyttökelvottomaksi pari viikkoa takaperin ja tekemään siis normaalin sijaan kaksi pientä kakkua. Toisen kakun suhteen tein vielä sen mokan, että suklaaganachen laiton jälkeen en pitänyt kakkua yön yli tai useita tunteja jääkaapissa, vaan jouduin tarjoilemaan sen jo muutaman tunnin sisällä, minkä takia reunoista tuli vähän röpelöiset. Mutta eipä se makuun vaikuttanut onneksi :D

2 kommenttia :

  1. Olipas tänne tullut taas paljon kivoja postauksia :) Meilläkin pidettiin tortillailta vappuna, tortillat on vaan niin parhaita :) Ja vitsi toi suklaakakku näyttää herkulta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva että pidit! :) Tortillat on kyllä kans meidän kestosuosikkeja, niin monipuolisia ja herkullisia!
      Ja suklaakakku oli aivan taivaallista, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

      - Eppu

      Poista