Herkullisen tulinen kanapiirakka

Tämän huipun ohjeen sain vuosia sitten äidiltäni, ja sen raaka-aineet ovatkin oiva tapa piristää arkisia ruokia. Itse tykkään tehdä piirakkaa usein edelliseltä päivältä jääneistä kanafileistä, mutta siihen käy aivan hyvin myös kanasuikaleet. Ruoka on nopea tehdä, ja erityisen nopean siitä saa, jos tykkää käyttää valmispiirakkapohjia. Itse käytin piirakassa pohjaa, jonka teen lähes poikkeuksetta kaikkiin piirakoihin.



Kanapiirakka

Pohja:

3 dl kaurahiutaleita
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl vettä

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja muotoile pohjaksi. Esipaista pohjaa 200'C 15 minuuttia.

Täyte:

öljyä
250 g kanasuikaleita tai -fileetä (maustamaton)
200 g tuorejuustoa (esimerkiksi valkosipuli & yrtit)
300 g salsaa (tulista)
juustoraastetta

Paista pohjan ollessa uunissa kanasuikaleet kypsiksi tilkassa oliiviöljyä ja mausta kunnolla (esim. valkosipulilla ja chilipippurilla). Kun kanat ovat kypsiä, vähennä reilusti lieden lämpöä. Lisää kanan joukkoon ensin salsa ja sitten tuorejuusto, ja sekoittele tasaiseksi. Sitten voit vielä lisätä noin 1 desin juustoraastetta ja antaa sen sulaa.

Kun pohja on esipaistettu, anna sen hiukan jäähtyä ja lisää täyte sen päälle. Ripottele piirakan päälle vielä vähän lisää juustoraastetta, ja laita uuniin 200'C puoleksi tunniksi. Maistuu sekä kylmänä että kuumana! Piirakkaan sopii hyvin myös sinihomejuusto.

Suosittelen suuresti kokeilemaan, tämä on kyllä kerännyt paljon kehuja illanistujaisissa :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti