Ihana viikonloppu ja pizzaa

Nyt kuluva viikonloppu on ollut jotenkin erityisen positiivinen. Mitään sinänsä erityistä ei ole tapahtunut, mutta elämä on tuntunut kevyeltä ja iloiselta, ja pienet asiat ovat tehneet siitä erityisen miellyttävää. Pieniä mukavia asioita ovat olleen mm. ne, että eilen löysin kirppikseltä erittäin halvalla kivoja kesäpaitoja, viime viikolla kylvämäni siemenet ovat kasvaneet aivan mahdottoman paljon ja tänään syömme pitkästä aikaa itsetehtyä pizzaa.



Aiheeseen liittyen ajattelin vinkata Myllyn Parhaan hyvästä pizzaohjeesta, mitä noudatamme yleensä aina kun sitä satumme vehnästä tekemään (arkena teemme pohjat yleensä paljon kevyemmin). Itse tykkään syödä pizzani kasvisversiona, ja mies hoitaa sitten ne rasvaisemmat mätöt. Lempparitäytteitäni ovat yleensä tomaattimurskan lisäksi mozzarella, ananas, sinihomejuusto, herkkusienet ja itsetehty pesto. Rucolaakin on ihana laittaa, mutta tällä kertaa en löytänyt kaupasta niin hyvää yksilöä että olisin sen kelpuuttanut. Onneksi omat yrtit kasvavat ikkunalaudalla <3 (Rossossa söin muuten kerran aivan mielettömän hyvää pizzaa, jossa oli lempitäytteitteni lisäksi BBQ-kastiketta...olisin voinut kuolla onnellisena siihen paikkaan.)

Kaupan pestoa en ole voinut syödä, kun jokaisessa tuntuu nykyään olevan pähkinää (olen siis allerginen). Lisäksi pinjansiemenet aiheuttavat minulle samantapaisia reaktioita, joten olen korvannut ne yleensä auringonkukansiemenillä. Peston olen tehnyt yleensä näin:

Pesto (2 hlö)

- ruukullinen tuoretta basilikaa (tai pari-kolme desiä omasta ruukusta)
- muutama auringonkukansiemen
- ruususuolaa ripaus (kannattaa maistella, ettei tule liian suolaista)
- pecorinoa ~ 25 g
- oliiviöljyä ~ 0,5 dl

Olen surauttanut ensin basilikan, suolan ja auringonkukansiemenet kevyesti sauvasekoittimella, jotta basilikan lehtien rakenteen saa rikki. Paremmin tähän sopisi mortteli, mutta sitä en harmikseni vielä omista :( Sitten lisään vuorotellen oliiviöljyä ja pecorinoa, jotta saan haluamani koostumuksen ja maun. Toimii superhyvin tomaatin ja mozzarellan kanssa vaikka pastassa tai leivän päällä!



Ihanaa viikonloppua muillekkin!

2 kommenttia :

  1. Pesto on kyllä hyvää, ja varsinkin itsetehtynä! Mulla lempparitäytteitä on itse tehty tomaattikastike, mozzarella, rucola ja tomaatti - joskus pestollakin maustettuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, toi itsetehty tomaattikastike varmasti kruunaa sen pohjan! Täytyypä koettaa itsekin tehdä se ensi kerralla omin kätösin :)

      Poista