Monimuotoiset perusmuffinssit

Pyrin arkisin noudattamaan terveellistä peruskotiruoka-ruokavaliota ilman lisäaineita, mutta joskus on sellaisia päiviä, kun niitä herkkuja on saatava, olkoonkin torstai eikä perjantai (tämä tapahtui siis viime viikolla). Tein suklaamuffinsseja sellaisella perusreseptillä, jonka olen joskus aikoja sitten kirjoittanut ylös muistikirjaani, mutta tämän saman reseptin olen bongannut monesta muustakin paikasta. Tämä on myös helppo muunneltava, joten jokaisen makuun löytyy varmasti oma suosikki :) Päälle voi kasata marjoja, kinuskikastiketta tai tuorejuustopäällisen, kylkeen jäätelöä tai vaniljakastiketta, tai syödä ihan vain sellaisenaan. Vaihtoehtoja on paljon!



Ohje:
100 g voita/margariinia
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
1-1,5 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ rl suolaa
80-100 g tummaa/vaaleaa leivontasuklaata rouhittuna

Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä ja vatkaa se sitten sokerin kanssa hyvin keskenään, ja lisää kananmunat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lopuksi voit rouhia suklaan joko pieniksi tai isommiksi paloiksi ja joko käännellä palat taikinaan, tai lisätä ne vasta lopuksi vuokiin. Itselleni tuli keskikokoisiin vuokiin 14 kpl, mutta jos tekee isompiin vuokiin, niin tarvitset niitä ~10 kpl. 

Paista sitten 200 asteessa n. 20 minuuttia uunistasi riippuen. Itse tykkään pitää yleensä vain lähemmäs 15 minuuttia, sillä pidän mutakakkumaisesta koostumuksesta. Kypsyys kannattaa kuitenkin aina varmistaa tikulla :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti